5G-TEST: wint KPN, Vodafone of T-Mobile?📶

Bright

14K weergaven3

  Na 1 jaar 5G in Nederland maken we de balans op. Hoe zit het met de dekking? En welke provider heeft het snelste 5G-netwerk? Bram deed een steekproef op 3 locaties: hoe scoren KPN, Vodafone en T-Mobile? REAGEER: heb jij al 5G? en wat is de ervaring bij jouw provider? Abonneer en zet de BEL aan!
  VOLG ons ook op bright_nl
  brightnl
  bright
  bit.ly/tiktokbright
  #5G #mobiel #netwerk #kpn #vodafone #tmobile #iphone #smartphone

  Gepubliceerd op Dag geleden

  Reacties

  1. Bright

   REAGEER: Wat is jouw ervaring met 5G bij jouw provider? We horen het graag! Binnenkort meer nieuwe smartphones, dus zet de BEL aan op ons kanaal!🔔 VOLG ons op instagram.com/bright_nl

   1. Sander de Vries LB

    Welke Test app gebruik Je? Tele2 heeft ook al 5G op bepaalde plekken in Groningen stad

   2. O _ o

    En hoe zit dat met 5G van Tele2?

   3. Mick Elfrink

    Net ff zelfde test gedaan, zit hier op 354 mbit download in het oosten van t land met T-mobile

   4. Crypto Change

    @Luuk Reijntjes Met Vodafone wordt je opgelicht,dat is zo.

   5. Luuk Reijntjes

    Het is wel sneller dan op m’n vorige telefoon maar het zijn alsnog 4g snelheden. Ik heb Vodafone, maar heb toch een beetje het gevoel dat je opgelicht word omdat het eigenlijk gewoon 4g is. Ik woon wel in een klein dorp waar we net wel 5g hebben. Maar mij m’n snelheden zitten meestal rond de 100 mbps download.

  2. baasie mobiel

   Doe het zelfde als bij de overstap naar 4g wacht nog wel even tot het echt ingeburgerd is. Zoals jullie steekproef al laat zien is er sinds de introductie nog niet veel zichtbare verbeteringen door gevoerd.

  3. berendt87

   8:12. Dat is letterlijk nog geen kilometer bij mij vandaan! Ik ben ook echt blij dat ik in het mooie Woudenberg woon. Ik woon (alles bij elkaar opgeteld) 18 jaar van mijn leven in Woudenberg. Door corona heb ik gebieden ontdekt waarvan ik niet wist dat ze bestonden en waarvan ik ook niet wist dat ze zo mooi zijn. Voor mooie natuur hoef je niet ver te reizen. De eigen omgeving is gewoon al prachtig genoeg! Het mooie van Woudenberg is dat je binnen een half uur in het mooie Utrecht bent, je binnen een kwartier in het mooie Amersfoort bent, je binnen een uur in Amsterdam bent, je binnen een uur op welke plek dan ook van de Veluwe bent, je met de fiets door en over de Utrechtse Heuvelrug kunt toeren, er in de eigen gemeente een recreatieplas is (het 'Hens' (Henschotermeer)) waar je met de fiets naar toe kan (daar kun je in de zomer zwemmen en als het goed gevroren heeft kun je er schaatsen), er in de eigen gemeente een bekende bouwwerk staat dat in de tijd van de Franse overheersing is gebouwd (de Pymramide van Austerlitz), je binnen 15 minuten bij de KNVB op de stoep kan staan (die zit namelijk aan de Woudenbergseweg in Zeist), je binnen 2 uur in België bent, je binnen 1 uur in Duitsland bent, je binnen 1 uur op Schiphol bent en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Ook qua ov is Woudenberg goed te bereiken. Doordeweeks rijden er overdag 3 buslijnen a 2 keer per uur (dus 6 bussen per uur per richting) van en naar Amersfoort. Met de auto is vrijwel heel Nederland makkelijk te bereiken. De A12 (Den Haag - Duitse grens) en de A28 (Utrecht - Groningen) zijn op zeer dichte afstand. Binnen 10 minuten kun je al op de A12 of de A28 rijden. Nu is het genoeg met het verkopen van mijn mooie woonplaats Wombarg (Woudenberg op zijn Woudenbergs).

  4. SamSilk

   Ik scoorde voorheen in mijn woonplaats 300mbit met 4G op het T-Mobile netwerk. Ik heb nu 4 maanden een oneplus 8T met 5G ondersteuning, hiermee haal ik vaak de 400mbit, met uitschieters naar 420! Dit gebeurt overigens met band 28 + 3 of soms 1.

  5. Travel

   Tele2?

  6. Tiemen Scholten

   Stel dat wij straks ergens weer op vakantie kunnen, kan ik dan het 5G-netwerk gebruiken via roaming, of zit hier een bepaalde beperking aan?

  7. MJ KingofPop NL

   Enige wat ik gebruik is NLname voor Bright en Whatsapp. Geen 5G nodig 🤔

  8. Arnold vd M

   Interessant videootje. Eigenlijk zou je ze alle drie afzonderlijk van elkaar en op dezelfde speedtest server moeten testen. Ze kunnen namelijk elkaar verstoren en het zou zomaar kunnen dat een server in Groningen andere resultaten geeft dan in Hoorn zelf. Wie wil er eigenlijk nou niet 5G?

  9. Sander de Vries LB

   Tele2 bied ook al 5G aan. Ik woon in Groingen stad. Daar heb Je op bepaalde plekken ook al 5G van Tele2.

   1. Sander de Vries LB

    @SamSilk ik hoorde dat Tele2 & Vodafone alleen erg goed zijn. Maar dat Tele2 veel goedkoper is. Ik word erg simpel van Simpel. Heb niet overal bereik

   2. SamSilk

    @Sander de Vries LB ze zijn zeker goedkoper als T-Mobile, alhoewel het niet ver van elkaar af ligt. Ben en simpel (ook merken van T-Mobile), zijn overigens nóg goedkoper!

   3. Sander de Vries LB

    @SamSilk tele2 is de Goedkope Proveider van T-Mobile

   4. SamSilk

    Tele2 maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. Sinds ze samen zijn gegaan, is het één groot netwerk geworden. Dus als T-Mobile het op plek ondersteund, zullen Tele2 klanten daar ook profijt van hebben.

  10. Rob Willems

   Hahaha echt een waardeloze test, natuurlijk is KPN beter als je bij een kpn paal staat waar geen T-Mobile antenne op zit. Niet iedere paal word gedeeld

  11. ThomasOTR

   5G is nog niet eens volledig uitgerold. Hoe kan je hier nou een goede test van maken?

  12. PandaTerminator

   Met 5g moet je ook niet te dicht staan... van de zendmasten...

  13. Niels Fennema

   Heeft Vodafone dan wel echt 5g? Of is dat gewoon 4g wat ze 5g noemen voor marketing? En veel telefoons hebben voor Nederland niet de 3.5 GHz antenne ingebouwd! Zoals de nieuwste samsung.

  14. Igor Rozema

   Een test door "heel Nederland"

  15. Jesse de Groot

   De Amerikaanse NLnamer iJustine deed laatst een 5G test en zij haalde hele hoge snelheden. Hopelijk word de snelste variant van 5g snel uitgebracht en komen er routers voor mensen/bedrijven die op hun thuis/werk locatie zijn en om wat voor reden dan ook geen glasvezel hebben.

  16. Knappe Man

   4G met gemiddeld 50 mbits is meer dan genoeg. Je internet maar met 7 mbits tot 20 mbits voor een filmpje. Dus 5G heeft de consument niet zoveel aan.

  17. Zomaar Omdathetkan

   Als ik die wappies mag geloven wint alleen bill gates met de 5g 🤣

  18. Hielke Bethlehem

   Het is KPN die de OnePlus telefoons niet ondersteunt op het 5G netwerk.

  19. Martijn de Vries

   10:35 je kunt 5G altijd nog uitzetten in de instellingen 😏😄

  20. Tim Huizing

   Bewijs dat 5G op dit moment nog niks toevoegt.. draai net een Speedtestje @ iPhone XS Max met KPN 4G: haal ik 360 Mbps down... (Vlakbij Hilversum Centraal)

  21. Trees Velthoven

   Bedankt Bram, nuttige informatie 👍👍👍👍

  22. liam postema

   ik heb lebara ik krijg 80 down in veendam met 2 streepjes (25 up)

  23. Niels Annen

   Het 5G netwerk van Vodafone is echt ruk. Ik kom soms niet eens boven de 30mbit...

   1. William

    Zelfs mijn kat rent nog sneller op de 60meter.... 5g nu geen toegevoegde waarde. En Vodafone is zws ruk...

  24. Beauty Neytiri

   oh je moet er dus wel 'n ander abonnoment voor nemen ?

  25. Koevoet

   Ik heb zelf positieve ervaring met kpn 5G, heb een paar tests gedaan, allemaal tussen 250 en 350

  26. Peter Van Den Hof

   Ik heb 4 G en ik heb een Motorola on en Vodafone als provider

  27. Beauty Neytiri

   doe toch ook normaal, 10 of zelfs 100 keer sneller dan 4g ??? nou, dat is echt nodig zeg.... wat 'n flauwekul

  28. André Scholten

   Op een laptop wil je snel internet hebben, bijvoorbeeld als je een paar GB aan foto's over de lijn moet sturen. Maar in hoeverre is het nuttig op een telefoon? 4K netflix heeft gemiddeld 2mbit nodig (met pieken voor enkele scenes op 18mbit), dan heb je genoeg aan een 20mbit abo'tje?

  29. Pepijn

   Ik heb sinds woensdag 5G bij Tele-2 (T-Mobile netwerk) en het is net zo snel (soms zelfs wat Mb/s slomer) als het 4G netwerk.. achja… die 5 is wel een flex

  30. Marco de Vos

   KPN winnaar maar in meer dan helft van het land geen bereik. Onzin test toch?

  31. Marco de Vos

   KPN winnaar alleen in meer dan helft van het land geen bereik. Onzin test

  32. Martijn Nijhof

   Snap ik wel dat het er maar 3 zijn.... De rest zijn afgefikt.....

  33. Bastet

   Ik hoorde hem toch duidelijk zeggen dat hij in heel Nederland ging testen. Maar dan is Nederland wel een heel stuk kleiner geworden dan toen ik nog op school zat.

  34. edwin k

   Ik heb een vraag aan je bram., In italie hadden wij draadloos internet met snelheden tot 280mb/s de hele buurt bleek erop te zitten. Zal de adsl of glasvezel in de toekomst vervangen door 5G vast internet ipv nu een modem en een aparte aansluiting.

  35. Jurrilicious

   5G is een verkooppraatje. Wat wil je überhaupt met 280mb/s op je mobiel? 60mb/s is goed genoeg om 4k te streamen. En zoals je kan zien is 5G onstabiel en een slechte range, die gast had naast de paal al moeite met verbinden!

  36. kippenpoutje wout

   Maak eens is een video waar je de beste kleinste camera’s uit test.👍🏼

  37. Avi R

   wanner gaan jullie de samsung find it uittesten

  38. Joordez Orange

   Pas wanneer mmwave komt, is het handig om te hebben

  39. Erwin de Wit

   Zo interessant. Ik begrijp vooral niet waarom we 5G moeten hebben eigenlijk. Tis niet heel praktisch, en voor zo ongeveer alles is 4G meer dan snel genoeg. het voelt voor mij nog steeds meer als een commercieel belang dan dat het voor gebruikers is.

   1. Kuheylan

    Die 5G is niet voor ons bedoeld we mogen er gebruik van maken, de toekomst zal ons wijzen waarvoor 5G echt bedoeld is ;)

  40. kebdeni2 2019

   echt leuk zo video even wat anders top 👍

  41. Thomas Goossens

   Mijn 4g is ook 250 mbps

  42. Koen

   K vraag me af wat de gemiddelde consument aan 5g gaat hebben? Je gaat op je smartphone geen terabytes aan data ophalen of versturen... kan me niet voorstellen dat de gemiddelde consument veel verschil zal merken

   1. Kuheylan

    Gaat echt nergens over dat soort snelheden

  43. gamerheenk

   Heb een 5G abbonement bij Vodafone en gebruik de Oneplus Nord, heb amper 5G maar meestal 4G+ heb dan een download snelheid van tussen de 80/250 Mbps en upload 25/125. Bevalt prima

  44. Gerard vd C

   Ik heb een Iphone 12 met dubbele sim. De E-sim werkt op Vodafone en de "normale" sim T-Mobile. Het lukt mij niet om 5G aan te vinken bij beide providers. Ik heb gezien dat dit in oktober vorig jaar al eens opgemerkt is en dat het waarschijnlijk eind 2020 opgelost zou zijn. Nu ik echter weer probeer om 5G in te schakelen, lukt dit nog steeds niet. Is er al iets bekend over een datum ???

   1. Bright

    Dat komt beschikbaar in een iOS-update binnenkort! Dus nog even geduld :)

  45. Bjorn Schijffers

   Lange Frans: Heel interessant

   1. Gilles

    Lange Frans vond vooral die mast naast dat benzinestation erg interessant. Kan Bright het adres op de site zetten?

  46. new earth

   Koop van Huawei of Honor. Geen 5G bij bijna alle telefoons.

  47. Walter Zohlandt

   Lekker zo’n test moet je alleen niet Winschoten wonen. Want daar doet ie het niet.!.

  48. bbeste

   Wow t-mobile is zelfs sneller op 4g dan Vodafone op 5G 🤣

  49. JBL Love

   Leuke video!! Mooie auto heb je trouwens. Maar nee 5G is te duur voor mij (telefoon/abonnement), En zoals je zegt is 4G/4G+ nog meer dan prima!

  50. FunnyVines

   in Enschede heb ik volle bereik met 4g en krijg ik 12mbps download en 8,32mbps opload :( op mijn iPhone 12 pro max. ik ga binnenkort over op 5G bij tele2 (die volgensmij samenwerkt met t-mobile). voor de 5g moet ik ook 2,- p/m bijbetalen over mijn abonnement van 20gb...

   1. William

    Zonde van die 2 EUR. Je gaat 2 EUro meer betalen voor 5g dat in de kinderschoenen staat en wat nog lang niet dekkend is.

   2. Kuheylan

    Weet niet wanneer jij geboren bent maar ik kom uit de tijd van inbelmodems, die hadden een snelheid van 65kbs 🤣🤣🤣 10mb in half uur 👌

  51. Robert Webbe

   Waarom bespaar je energie als je 5G uit zet? Het is juist energiezuiniger dan 4G.

   1. Kuheylan

    Moet je cpu en ram niet harder werken als er gegevens met 300mbps naar binnen komen ipv 40mbps?

  52. Joeri

   Als telecom guru wil ik toch even het volgende kwijt. Alle 3 de tests zijn gedaan onder een KPN mast. Onder een KPN mast heb je vaak een mindere snelheid dan 100+ meter afstand want dan zit je ook echt in de straalrichting van de antennen. Dus het is logisch dat KPN wint bij alle 3 de tests. Want de andere masten staan vaak verderop. Bij de laatste test gaf je aan dat je naast een T-Mobile en Vodafone mast staat. In deze mast zijn inderdaad 2 of 3 providers actief maar KPN 100% zeker. Antennes van KPN kan je altijd herkennen aan de 2 of 3 striptapes die erop zitten. En die waren ook zichtbaar bij de laatste test. En niet te vergeten, T-Mobile is de grootste provider dus is er minder snelheid beschikbaar op de frequenties tegenover KPN. (Want er zijn meer mensen verbonden dan bij KPN) Mocht je in het vervolg betere masten info willen raad ik je aan om te kijken bij antennekaart nl of door contact op te nemen met Jeffrey van antennekaart nl

  53. Maurits Maertens

   Bram, dat is lang geleden

  54. Nicola van Bemmel

   Ik wacht nog heel even, totdat 5G in heel Nederland gedekt is. Daarna neem ik een toestel die het aankan.

  55. Maurice Vanderfeesten

   Hoe heet die sound track in de intro?

  56. Jeremy Kombrink

   Koudekerk aan de ijsel is nu nog kouder. Dus kouderekoudekerk aan de ijsel.

   1. Travel

    En Winterswijk wordt dan Winterwinterswijk of wat?

  57. Jesse 1704

   Wie krijgt ook steeds die irritante reclame van T-mobile?

  58. jeswin kruts

   Lol, ik kijk dit nu op 5G😁

   1. Kuheylan

    @Kay’shots 🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍

   2. Kay’shots

    144p

  59. Enschede

   Ik wacht nog wel een jaar, en mijn telefoon is toch niet 5G ready.

  60. Daniël Harteveld

   Beschimmelde boterham 🤣

  61. RN 17

   Smakelijk eten hahahahah

  62. Luuk

   Ik die een Vodafone abonnement heb. Haha.

   1. YT Branquilo

    T-mobile heerlijk

  63. Xander Jansen

   Om de CEO van Vodafone te citeren:”het 5G dat ze(Vodafone-NL) in Nederland hebben is geen 5G en misleidend voor de consument.”

   1. Arnold vd M

    Als er echt een relatie wordt gelegd tussen snelheid en 5G kan het inderdaad als misleidend gezien worden. Verder staat 5G theoretisch gezien los van de snelheid, maar in relatie tot de nieuwe generatie netwerkcommunicatie. Het bijbehorende netwerk is wel in staat tot het leveren van hogere snelheden.

   2. A.R. Post

    toch net 280mbps op vodafone in rosmalen

   3. JUR O

    4g+

  64. Marinuz Modz

   kunnen jullue een video maken over de nieuwe tesla model 3?

  65. kevin bosma

   mooi om te zien dat je in een elektrische auto rijdt!

  66. Bram J

   T-Mobile wint! Ik heb dat sinds een paar maanden en ik hoor tegenwoordig heel vaak de stem van de overheid en Bill Gates in mijn hoofd die zegt dat ze van kleine kinderen houden. Werkt goed dus!

   1. JUR O

    Dat moet joe Biden zijn die je hoort praten over kinderen die op zijn schoot willen zitten en zn been haren willen voelen!

  67. PyroKalfje

   Ik verwacht dat dicht bij een paal staan juist tegen je gaat werken. Want 4g antenne is rond de 6/8DB dat houd is dst hij best wel rechte lijn stuurd. Ik denk dat 1Km Line to Sight afstand het beste resultaat geeft

   1. Ronald Leeuwe

    Juist ja hier iemand die het snapt.

  68. Lars B

   Bram hoelang heb je op die plekken gestaan om te testen ?

  69. YuanFurbax

   Is het zo dat Ping en ms het zelfde is want somme mensen zeggen 20 ping en sommige 20 ms en jullie Ping: 20 ms

   1. Kuheylan

    Nee ping is lingling🤣🤣🤣

   2. YuanFurbax

    @Dutch Ducks o ok ty

   3. Dutch Ducks

    Ping is hoelang het duurt om een signaal van jou telefoon naar de server en terug duurt. En dit is in ms dus een ping van 20 is 20ms...

  70. GwnElviin stupidlastname

   Kut net geswitched naar vodafone

   1. YuanFurbax

    Kpn en tmobile is gwn beter

  71. Theo Hoogenvest v

   Ik hou het nog wel op 4G

   1. YuanFurbax

    same

  72. Mike Westra

   Vodafone in omgeving Leeuwarden altijd rond de 180 mbps download en 56 mbps upload👌🏼

  73. YuanFurbax

   3:10 slecht echt heel slecht Ik haal gwn 210mbps download en 40 upload met 4g en niet eens naast een 4/5g paal ofz

   1. YuanFurbax

    @Kay’shots Ja dat bedoel ik gwn 5g is gwn slecht

   2. Kay’shots

    Ik haal 280 download en 75 upload met 10ms ping met 4g van Lebara op een Samsung A21s 😂

  74. PyroKalfje

   Ik noem de nederlandse 5g opgevoerde 4g. Ik vind 5g pas als we millimeter wave hebben

   1. Jesse

    @FunnyVines mm wave is echt veeeeeel sneller, dat hebben ze in de vs

   2. PyroKalfje

    @FunnyVines ja vergeet altijd die namen. Maar je snapt wat ik bedoel toch? 😀

   3. FunnyVines

    bedoel je millimeter wave ?

  75. Patrick Willems

   Mijn ervaring. Mn 4g+ is sneller dan mijn 5g

   1. henk baksteen

    Goed om te weten! Heb een telefoon die het aankan maar ga zeker even wachten

  76. Eddy Barber

   Zo mooi al die dekking maar ik zit in Amsterdam noord en kan amper bellen met KPN misschien eerst eens iets af maken voor je aan iets nieuws begint.. kan binnen alleen bij het raam bellen en in de tuin met 2 van de 4 balkjes bellen

   1. Eddy Barber

    Nope op de dijk.. huis stamt ook uit 1962 dus alles hout. En ook maar een studio.

   2. Kuheylan

    Je woning is te goed gebouwd dikke muren zeker nieuwe woning:) meneer heeft luxe problemen, ik woon in west heb een woning uit 1960 we kunnen ruilen als je wilt, ik garandeer je dat je volle bereik hebt :)

  77. jasper baas

   Toch wel blij met mijn iPhone 12 pro met een KPN unlimited 5g abonnement. Merk geen problemen met 5g. Overal waar ik kom is 5g. Ook is het bij kpn aardig goedkoop, 35 euro voor unlimited vind ik een redelijke prijs. Wel merk ik dat ik veel hogere snelheden haal dan in deze video zijn beschreven. Namelijk 400/500 down en 200/350 up.

   1. William

    Ik haal gemiddeld 290 down en 50 up.. Ook KPN user op iPhone 11 pro die 4G als Max heeft

   2. William

    Merk je ook dat je batterij sneller leeg is door 5g?

   3. Kuheylan

    @Crypto Change goeie vraag, want dan sluit ik me internet thuis af 🤣

   4. Crypto Change

    En mag niet je smartphone als hotspot gebruiken??

  78. Mathias Maes

   Leuke test Bright😉 thnx Bram👍👌

  79. Ruud Verhaag Licht Geluid Beleving

   Ah! Heel mooi, de test waar ik al heel lang op wacht en benieuwd naar ben, Heb zelf Vodafone met IPhone 12 pro. Maar heb het idee, dat ik überhaupt minder bereik heb als met de XS.

   1. Mo

    Klopt niet.

  80. just jaimy

   Hoofdpijn lets go

  81. Wouter de Vries

   Corona torens!!! Haha

  82. Bart Leijten

   0:30 sponsoring alert!!!

   1. wouter

    @Bram van Dijk 😂

   2. Bram van Dijk

    Ghehe was het maar zo! Had wel zin in een bakkie!

  83. erik broeksema

   First?

   1. YuanFurbax

    Nee 2 min telaat

  84. Joostig

   T-Mobile! Prima netwerk!

  85. Game Power xl

   Kunnen jullie ook is uitgebreid testen. Net gekocht dus zal het leuk en fijn vinden

  86. E Klopman

   Belletje werkt!🔔

   1. YuanFurbax

    Same

  87. Scopeman YT

   first

   1. YuanFurbax

    Nee

  88. Tijmen dudok

   Eerste

   1. YuanFurbax

    Nee

  89. FantaGuy

   claim your “early” ticket here