Deze Philips Hue-strip kleurt mee met je TV: Ambilight voor elke televisie!

Bright

89K weergaven22

  De Philips Hue Play Gradient Lightstrip maakt van elk merk televisie een Ambilight-tv. Je plakt 'm achter je tv en de led-lampjes kleuren mee met wat er op het scherm te zien is. Hoe goed werkt dit? En raden we dit aan? Binnenkort meer SMART HOME: abonneer en zet de BEL aan! KIJK OOK: Philips Hue Play HDMI Sync box nlname.info/project/video/jIGXrqOxqcWQsZ8
  VOLG ons ook op bright_nl
  brightnl
  bright
  #Bright #smart #TV #PhilipsHue #Hue #Philips #televisie #oled #LED

  Gepubliceerd op Maand geleden

  Reacties

  1. Bright

   Leuke video? Geef ‘m een👍 REAGEER: Wat vind jij hiervan? Welke SMART HOME-gadgets moeten we nog meer gaan testen? KIJK OOK: De nieuwe Apple-producten van 2021 🔮👉nlname.info/project/video/oG6rwmrCf9ptb2A Volg onze uitpakvideo's op bit.ly/tiktokbright

   1. john 3.16

    Ik vind dat wel mooi maar ik vind het eigenlijk overbodig luxe en ik heb dat echt niet nodig om mooi film te kijken

   2. PP van dorst

    Totaal onzin! Beter gewoon gelijk een ambilight tv kopen je bent over de 400 euro kwijt!

   3. Hussein Adnan

    @Laura Lubbers first

   4. Hussein Adnan

    @Laura Lubbers dat betekend firat

   5. Laura Lubbers

    @Hussein Adnan wat is da’

  2. Serkan Olgun

   Huh, deze video klopt niet ... als je een philips ambilight tv hebt met functie ambilight + hue dan heb je die philips synbox niet nodig want dat is in begrepen in je tv enige wat je moet hebben is philips brige... dat scheelt even 300 euro's... als je geen philips ambilight + hue heb dan ga je idd flink betalen !!!!

  3. Tom Hagen

   Wat te doen met een 79 inch tv ? xD

  4. jason tjan

   Als je alles al in huis hebt word het opeens niet meer zo duur!🤣🤣🤣

  5. dennis deckers

   Mooi spul. Maar mijn denon hdmi receifer zit er ook nog tussen,,werkt dat dan ook nog steeds? Mijn tv app geeft hdr/dolby vision door via Netflix prime Disney door via ingebouwde app,, (hier geen ambylight hoor ik in de video). Dus moet ik ook nog een nvidia shield aanschaffen om ook hier in ambylight te creëren Inc hdr/dolby vision. prijskaartje ca 750 euries volledige ambylight. Zou het zeker doen als ik 100% zeker weet dat dit ook via mijn Denon atmos receifer werkt. Anders is het me te duur!

  6. Remco van den Bergh

   Als je Netflix via de app op je Tv start werkt het niet zeg je. Hoe dan wel??

   1. Victor van Uitert

    Als je Netflix kijkt via Chromcast, of een andere externe HDMI-bron werkt het wel

  7. RetroSimon

   Ja dag Philips. Zijn jullie helemaal van de pot gerukt !? Met een Pi, capture kastje, gratis software en een led stripje ben je voor €100~€150 klaar.

  8. Wouter van Caspel

   Mooi, maar inderdaad, veel te duur

  9. Fonta

   Wow... 180 euro voor een stukkie addressable rgb strip.

  10. Zoubeir's World

   Ik zoek de gradient al weken maar ik kan de 75 inch gradient niet te koop vinden.

  11. Marcel Snoeck

   Wij zijn groot fan van ambi-light. We hebben een half jaar een ander merk gehad maar toen snel weer terug naar Philips met Ambi lights

  12. Jens Development

   k heb ook een Nederlandstalig groeiend NLname kanaal genaamd "JendDevelopment" neem zeker daar ook een kijkje voor de Nederlandse kijkers maar ook voor de engelse kijkers

  13. Jord Froonhoff

   ziekelijk duur dit.

  14. mark bierlaagh

   Heb een RPI achter mijn tv hangen en een video grabber. Rondom ledstrip was voor €45 klaar (had die RPI nog liggen)

  15. TheVantveen

   Sinds van de zomer deze in huis. Jaren eerder moeten doen😃. Met de mooie LG die we hebben is films kijken een belevenis geworden. 1 ding echter, je apps op je smart tv werken niet met de hue sync.. alles casten dus ( alleen de Google tv werkt buggy met de sync,) jammer dus

  16. Eric Martino

   Heb mn huis vol Hue maar dat aanpassen aan tv hoeft van mij niet. Vind juist veel te onrustig worden dan

  17. Eric Martino

   Werd tijd ook, wat een sfeerloos huis😄

  18. Ash Raf

   Kan je ook zonder switch werken als je alleen de gradient wil gebruiken? Geen extra lampen? Overigens maar wat heb je er dan aan.. meeste wat we kijken is via streamingdiensten zoals netflix etc... Werkt het wel als ik streamingdienst via telefoon cast naar chromecast? Dus niet via app van smarttv? Super video overigens bright. Ik geniet.

  19. vincent f

   Vind het een beetje te gek om 500EUR,- te investeren en Philips nog geen oplossing heeft hoe om te gaan met een evt. output voor je TV. Zodat de setup ook gewoon werkt bij het selecteren van de apps op de TV.

  20. Tagtic Productions

   Hij is zo’n grote fan van Philips ambilight dat ie een LG tv heeft..

  21. Antoine Schemkes

   Mee eens, geweldig mooi om te zien maar los veel te duur

  22. romain toet

   Ambilight is echt geweldig. Inmiddels al de 4de tv MET. heb zelf de xxpus78 serie gehad,maar dat vind ik echt de slechtste tv ever. Heel snel terug gestuurd voor een ander type

  23. karel-willem Jaarsveld

   Alle rommel bij elkaar kost net zoveel als een complete TV, zelfs zonder bridge. En dan heb je er op een smart TV alsnog niets aan.

  24. Mike T.

   Veel te duur, heb gewoon wat led strips bij de Action gehaald. Werkt net zo goed.

  25. Doron Krant

   Tot 08:42 was dit een prima video..

  26. Cor Kleijn

   Wie gaat dit kopen?

  27. Laurent Buijk

   Vraag: ik kijk tv via de Ziggo kaart IN mijn tv...en Netflix via de app van de tv. Hoe gaat dit dan werken?

   1. karel-willem Jaarsveld

    NIET. Het werkt alleen met externe HDMI-apparaten. Apple TV, settop box van je TV-provider, etc.

  28. Marcel Strating

   Vroeger ambilight gehad, maar kreeg - door de warmte-uitstraling van de ambilightlampen - zwarte vegen achter de tv. Sindsdien hoef ik geen ambilight meer. Nu schijnt dit - door led - niet meer zo te zijn, dus wie weet, ooit. Maar ik mis het niet.

  29. Serdar Ork

   Wat ik me wel afvraag als er een av receiver tussen staat werkt het dan ook of alleen rechtstreeks naar de tv?

  30. KayleeLoves

   Hoi, die licht bol die links staat. Van welk merk is die?

  31. Bouncer

   600 euro voor dit systeem neertellen?! Dacht het niet Bright. Waarom testen jullie geen betaalbare producten in plaats van de onbetaalbare?

  32. Kayz!

   Eens met de conclusie. Héél gaaf, maar totaal onbetaalbaar. Dat koopt toch niemand?? 😐

  33. Suriprofz

   Belachelijk die prijzen

  34. Brecht Simons

   Hahaha wie is deze nieuwe editor, ik mag hem

  35. fixniks Rob

   veeeeeels te duur

  36. Dokter Roetker

   Maar... Een Philips ambilight TV kan weer niet gesynchroniseerd worden met je andere Hue lampen toch? Dan heb je alsnog weer die sync box nodig

  37. Ewout Schalkwijk

   Ik vind AmbiLight echt 'da bomb' Ik heb het ook al sinds 2006 in diverse TV's gehad en sinds een aantal jaar ook in combinatie met Hue verlichting. Voor mij de hoofdreden om trouw te blijven aan Philips tv's :-)

  38. Rons One

   Lol sync box hun en strips kan je net zo goed een ambilight tv kopen😂😂 ben je nog goed koper uit en scheelt je meters bekabeling

  39. Charles Soemo

   Bedankt voor de uitleg , ik heb maar een Phillips Ambilight gekocht 🖥

  40. Olaf van der Tier

   Vergeet niet dat die box die je er tussen plaatst alleen HDMI 2.0b en dus geen HDMI 2.1 ondersteunt. Dus geen 120Hz. support bij 4K. Inmiddels met je juiste firmware wel 2.0b met (slechts) 18Gbs. bandbreedte en Atmos geluid en Dolby Vision. Sluit je een Xbox Series X of PS5 aansluit raakt je dus wel ondersteuning kwijt. Ik ben benieuwd of dr doorgifte van een hoge Bitrate UHD disc probleemloos gaat in 4K en 10bit...

  41. Next

   Ik koop wel een nieuwe philips tv met ambilight, want een 4k tv van een ander merk kost ook rond de 1000€, daar koopt ik ook een philips tv met ambilight. Dit systeem wat je hier ziet ben je ook meer dan 500€ kwijt. Dan ben je ook gestoord om je tv om te bouwen met ambilight. Ja dit is gewoon flauwekul, er zijn al systemen die voor minder dan 100€ hetzelfde doen.

  42. derkhaslol

   Ik ben ook ambilight-fan maar juist tegen TP-vision. Goh wat maken die een bagger software. Overgestapt van een "Philips" naar een LG, wereld van verschil levert dat op. Helaas vind ik dit toch te duur, zonder ambilight was nou ook weer niet erg.

  43. Jef de Vries

   Ik heb vanaf het begin dat het verkrijgbaar is ambilight (toen nog alleen licht via de zijkanten en niet van bovenop). Nu de nieuwste versie. Ik wil niet meer zonder.

  44. Bjorn Dremmen

   Zijn ze daar bij Philips op de kop gevallen of zo,€450 euro?! voor wat meekleurend licht achter je tv.....

  45. Gysberthony Bokkothan

   had David vroeger niet veel meer haar? edit: ok dat einde had ik niet verwacht 😂

  46. Jeroen Boon

   Veel te duur en het werkt niet met online video zoals Netflix of Google movies. €500 betalen om het NOS journaal met ambilight te bekijken? Dacht het niet. Zolang de ondersteuning van online video niet wordt ondersteund, geen denken aan. Ik heb m'n hele woning met Hue lampen maar deze gaat er niet komen Signify. Eerst maar met de prijs zakken en volledige ondersteuning voor elk televisie programma en online videodienst.

  47. Richy Dutchfly

   Mooi systeem en ik vind het hele hue concept erg mooi (maar prijzig maar ok) maar de prijzen om je tv om te toveren in een ambilight tv zijn idd echt te zot voor woorden. En erg fijn dat het punt van verlichting met gebruik van de tv apps wordt aangekaart. Mocht je ervoor willen gaan is dit voor mij persoonlijk een dealbreaker. Dat gezegd is het echt te duur voor wat t is.

  48. rimave

   Ambilight rules! Daarom zal ook de volgende tv weer een Philips worden. Alle oled panelen komen toch bij lg vandaan, dus daar hoef je het niet om te laten. Ik heb wel net mijn Philips 58pfl9956 (jaha, die prachtige 21:9 tv) weer gefixed, dus daar ga ik nog even van genieten! En ja, tuuuurlijk heeft die tv Ambilight.

  49. FenderMusicman94

   Mooi systeem maar echt vele mate te duur!

  50. Abcd Abc

   Sjonge jonge bij de prijzen en extra benodigdheden haakte ik al af.

  51. - David -

   Als je eenmaal Ambilight hebt gehad wil je niet meer terug. Maar zoals gezegd, de prijs van alle benodigdheden om een tv tot een Ambilight tv te maken staat momenteel niet in verhouding tot het kopen van een kant en klare Philips Ambilight tv. Het zou mooi zijn als ze een complete Ambilight oplossing konden aanbieden voor onder de 200 Euro.

  52. Steven J

   Ha wat vet om te zien! Ik heb toevallig aan de Sync app en instructie flow van de strip gewerkt. Tof om een van mijn favo YT channels te zien die hem reviewed! :)

   1. derkhaslol

    Wanneer komt de ambilight-app uit? :)

  53. Hans Pieters

   Zeker prijzig, maar zeker ook heel mooi. En niet alleen voor de huidige TV maar ook voor de 2 of 3 volgende en dan wordt het prijskaartje toch anders! En een TV van het huidige merk Philips? Niet doen zou ik zeggen. Recent tot 2 keer toe keer toe hele slachte ervaringen,. NU maar en TOP 4K uit Korea gekocht en de Hue strip erop geplakt. Fabeltastisch! En de sync box kan ook nog een paar andere leuke kunstjes...

  54. Peter Eelman

   Beste mensen van Bright, Wij hebben sinds een half jaar de gehele set lampen en de sync box. Het effect bij film, gamen en tv is waanzinnig. Echt de moeite waard wat dat betreft. Echter zit er ook een groot nadeel aan de syncbox. Wij hebben een home cinema set met een LG Oled (c9) en een Marantz receiver. De box plaatst je tussen de tv en de receiver maar omdat de syncbox niet optimaal werkt met alle verschillende formats tegenwoordig zijn er vaak sync problemen via de ARC poorten. Ik had graag gezien dat de syncbox hdmi 2.1 zou ondersteunen wat je wel verwacht bij zo’n duur apparaat. Dat is eigenlijk onze enige klacht. Helaas frustreert het dat de syncbox niet optimaal werkt en vaak zwart beeld geeft. Maar als het wel werkt is wel echt genieten hoor! Dus Hue maak het product nog optimaler als je er zoveel geld voor vraagt.

  55. Nathan Mensink

   Zijn er ook nog blooper? Vroeger lieten jullie nog wel eens zijn

  56. Gido Beens

   In combinatie met een google chrome cast bijvoorbeeld die nieuwe van 2020 zou je daar geen last van hebben met netflix en youtube ect

  57. Roelekke

   Kan dat ding ook op de pc aan gesloten worden

   1. karel-willem Jaarsveld

    Voor de PC heb je de Hue Sync App. Daarin kun je ALLE Hue lampen laten reageren op het beeld op je TV.

  58. Arie Ouwerkerk

   Heel leuk, maar zolang het kastje geen HDMI 2.1 heeft, voor mij zinloos

  59. EinStijn13

   Best leuk Maar die prijs... En dan te bedenken dat het eigenlijk zo goed als nutteloos is De enige dingen die op dit moment nog niet in een tv zijn geïntegreerd zijn Chromecast (wel al beschikbaar op Android TV), TV Decoders (Ziggo heeft wel al een app voor Android TV en KPN voor Samsung en LG) en gameconsoles Dus eigenlijk is het zo goed als nutteloos Want je wil Ambilight vooral voor het kijken van films, en Plex, Netflix, Disney+ en Amazon Prime zijn al op iedere smart TV beschikbaar En niemand gaat zoveel geld aan Ambilight uitgeven voor een niet-smart TV

  60. Taz Taz

   Kosten zijn veel te hoog de strip is al veel te duur. Maar dan moet je ook nog verschillende apparaten erbij kopen wil het überhaupt werken. Alles bijelkaar komt uit op wat 400€? Dat zullen de meeste mensen niet willen betalen voor wat licht achter hun tv. En de mensen die dan echt ambilight willen kunnen beter meteen een amblilight tv kopen. Hebben ze verder ook geen extra kosten. Philips maken hun spullen veel te duur daarom gaan mensen alternatieven spullen kopen die herzelfde doen maar veel goedkoper zijn als Philips.

  61. MrDevilkeh

   Kan ook met een raspberry pi, hdmi USB stick, en een goedkope standaard ledstrip. Ben je minder als 100 kwijt in totaal

  62. Robert Mandjes

   Ben zelf groot fan van Ambilight maar om nou een strip van 250 + HDMI box van 250 Euro aan te schaffen dat ging mij iets te ver. Ook gezien de reviews van de HDMI box niet echt lovend zijn. Als je een klein beetje handig bent kan je met een Raspberry Pi en een LED strip het zelf maken voor een fractie van de prijs (ik ben onder de 100 Euro gebleven) en heel belangrijk betere kwaliteit. Google maar eens op Hyperion.

  63. GunCore

   David heeft inderdaad gewoon een heel goed punt. Waarom zou je van dat zelfde geld niet gewoon een nieuwe middenklasse Philips TV kopen? Dit lijkt me meer weggelegd voor mensen die per se een mooi paneel van LG of Samsung willen, maar is dit het dan wel waard? Ja krijgt namelijk geen Sync als je geen externe HDMI box of Chromecast gebruikt die in de Sync zit ingeprikt. Dat zou je dus ook nog moeten aanschaffen.. Al met al, dit is behoorlijk niche.

  64. Jeffrey Verzijl

   Recent ook gekeken naar deze Lightstrip in combinatie met de Hue Play box. Deze combinatie komt al snel uit rond de 500 EUR (uitgaande van 55" scherm). In plaats van hiervoor te kiezen heb ik mijn LCD TV voor een leuke prijs kunnen verkopen en heb nu een Philips 55OLED805. Voegt echt iets toe het Ambilight en met film kijken zetten we de Ambilight + Hue aan zodat enkele lampen (zoals in de video te zien is) mee doen.

  65. Kennelas

   Helemaal waar, als je ambilight gewend ben, kan je eigenlijk niet zonder. In iedergeval fijn dat je de optie nu hebt om dit toe te voegen. Als je bij iemand anders kijkt zonder voelt het toch als een amputatie.

  66. Martijn Olislaegers

   Het is natuurlijk van de zotte dat een ambilight oplossing bijna net zoveel moet kosten als een hele nieuwe ambilight tv! De Hue Play Sync box alleen al €250 en dan nog een gradient led strip erbij voor minimaal €170.. Dat maakt €420 euro voor alleen licht achter je TV!

  67. strategy

   ambilight is wel een gimmick. Gaan we ook zeiken als onze pc monitor geen ambilight heeft? nee? dacht ik al. Gewoon een paar normale lampen in de buurt van je tv zetten zodat het licht niet alleen van je scherm komt.

   1. Daan Othoff

    Wie hoor jij precies zeiken dan?

  68. Heino van Veen

   Helaas is dit systeem al gelijk achterhaald doordat de sync box geen HDMI 2.1 ondersteund. Vooral in combinatie met de nieuwste generatie game consoles is 120hz dus niet mogelijk. Verder is het systeem niet bruikbaar als er dmv apps op een Smart tv bijvoorbeeld Netflix of nlziet wordt gestreamd

  69. Ronald Strik

   Ik ben een Ambilight verslaafde. Dus elke tv , sinds 2008, is een Philips tv. Leek me een leuke optie om het op een ander merk toe te passen. Alleen de meerkosten dwingen toch om bij vervangen weer een Philips te kopen. Jammer! Hoewel......

  70. Muldertje08

   Dit is toch een waardeloos product? Los van de veel te hoge prijs kijkt de meerderheid Netflix, youtube, en normale tv toch direct op zijn smart tv en niet met een hdmi input. En dan werkt deze strip niet als ik goed heb opgelet..alleen externe hdmi input naar de tv toe kan hij iets mee..

  71. Lana de Joode

   Ja echt belachelijk die prijs. Wilde dit ook op mijn philips tv en had al gezien dat het niet te betalen is ..... gaan we dus niet doen. Misschien komt er een goed alternatief op de markt en zakken de prijzen ?!

  72. Sven

   Ledstrip van de action en aansluiten op usb poort van je tv. Kies dan een zacht kleurtje en klaar.

  73. Terra Glitch

   Top! Ik wil dit ook heel graag. Even sparen. haha

  74. Benjamin R

   Ben zelf ook een groot fan van ambilight, maar deze prijs is gewoon absurd. Ik heb een paar maanden geleden een 3-zijdig ambilight tv gekocht voor 500 euro (58pus7304)

  75. murat D

   Als je al android box en hue hebt, zijn er apps voor hue sync. Werkt strip ook met apps? Dan is het bijna aanschaffen waard.

  76. Jonaske Baptiste - van Donkersgoed

   Wij kijken Netflix disney etc via de Google chromecast die op de box zit aangesloten . Dan werkt de ambilight perfect 👌

   1. Ash Raf

    Hier was ik naar op zoek. Dank je wel! Dus dan heb ik alsnog de sync box nodig he?

  77. Gert W.

   Ooit ook Philips tv’s gehad met ambilight. Vooral het vrouwtje was er gek van. Het was tot 2017 ergens zo’n teringzooi met die software van hen dat ik gezworen had nooit nog Philips tv’s in huis te pakken. Nu goed 4 jaar later hebben ze op vlak van betrouwbaarheid reuzensprongen gemaakt. Helaas voor Philips sinds 3 jaar een Loewe oled gezet. Aan die zijn geluid kan geen enkele B&W soundbar van de Philipsen tippen, dus helaas pindakaas even geen ambilight meer. Deze strip was even van hola, dan toch. Maar die prijs, neen dank u 🤦🏼‍♂️😖. Iets degelijk mag voor mij het nodige geld kosten, maar waar je voor hetzelfde een tv bij kan kopen, doe ik niet aan mee.

  78. Ter

   Ik ben super fan van ambilight . Het is voor mij zelfs een criterium als ik kijk voor een nieuwe tv.

  79. Elvin O

   Leuke review! Je kon ook voorover bukken broek naar beneden en Hue roepen!

  80. aniZed

   4:45 hoe kijk je dan Netflix?

   1. Ter

    @David Lemereis na de video over de next had ik hem gekijk aangevraagd. meer dan waard. werd helemaak krankjorem van die oude.

   2. David Lemereis

    @Ter Hahaha mee eens

   3. Ter

    @David Lemereis dan wel de mediabox next want bijv de horizon Box 🤢🤮

   4. Ter

    @aniZed ik kijk zelf geen voetbal, als ik het zou doen dan waarschijnlijk via Ziggogo appletv app en kwa delay mer ik daar bijna geen verschil met de media box.

   5. David Lemereis

    Bijvoorbeeld via een mediabox van Ziggo.

  81. T Hommersom

   Zou ook graag mijn tv ermee aanpassen, maar dik 500 euro vind ik echt te duur.

   1. Dokter Roetker

    Het is een kleine €500 ;)

  82. PyroKalfje

   me vader noemt altijd ambilight existentie van mijn telefoon

  83. You Ju

   heb geen doekoe geen wrokko voor deze shizzle

  84. Daan Othoff

   Fijne review :)

  85. Dieter Jesich

   Hoi David. Inderdaad de hele set echter zonder gradient light strips maar met de tafellampen die je ook volgens installatie boekje in combinatie met de tv werkt. Iets goedkoper. Maar ook een sync box en nieuwe bridge moeten kopen. Inderdaad een smak geld maar in combinatie met "hey Google" waarbij je allerlei sferen en tijdklokken maar ook alle kleuren kan oproepen een verademing en beleving. Je moet wat met je geld in deze tijd en ik vind de investering het waard. Groeten en ga zo door

   1. David Lemereis

    Top!

  86. Erwin van der Ham

   wellicht overbodig maar er zijn toch ook gedkopere oplossing die je bij Ali kan kopen met het zelfde effect kan dat eens onderzocht worden

   1. David Lemereis

    Je brengt me op een idee. Heb je een link voor me&

  87. Simon Van den Hende

   De hue sync box is net iets te duur en is functioneel nog niet goed genoeg voor de aankoop. Wél een goede video!

   1. karel-willem Jaarsveld

    Ja, ongeveer 200 euro te duur. ;)

  88. games.io

   Holy shit ik haat het echt

  89. Harm Griede

   Philips altijd al gehad echt top, wil niks anders👌

  90. Ian van Ede

   Een donkere muur is, zeker bij OLED, alleen maar beter. In de bios heb je ook een donkere ruimte, dus thuis ook En Netflix zit tegenwoordig op je tv, dus het is gewoon een gimmick wat niet werkt 😆

  91. Albert Vroome

   Ik heb in de 30 lampen en strips maar die oplossing van Philips voor Ambilight is er gewoon over, dan heb je die box nog, geen HDMI 2.1, steek er je PS5 in en de problemen beginnen...

   1. Albert Vroome

    @Dokter Roetker veel teveel geld voor wat het is, heb de ps5 gehad en terug gestuurd, op de doos staat veel op maar het antwoord van Sony is “update in de toekomst”. Verkoop het dan in de toekomst als het werkt. 500 € voor ambilight no way

   2. Dokter Roetker

    Hij heeft wel HDMI 2.0b, tot 4K 60Hz. Dus denk niet dat je veel problemen nu zal ervaren. Maar even het wel met je eens, is niet echt future proof. Als de volgende versie 2.1 is en slechts €99 kost dan ben ik om.

  92. Anatoly Petrova

   Een kleine kanttekening voor geïnteresseerden: deze Lightstrip, evenals de andere Hue Ambilight producten, werkt alleen met een extern (HDMI) signaal op je TV. Voor degenen die een Chromecast gebruiken voor alle apps is dat geen probleem, maar op mijn LG OLED betekent dit dat ik webOS niet meer kan gebruiken in tandem met dit product en dus ben aangewezen op het gebruiken van een Chromecast / Nvidia Shield / etc. of met homebrew-producten aan de slag moet gaan.

   1. Anatoly Petrova

    @David Lemereis Inderdaad, ik dacht ik geef het even extra aan (mochten er nog misverstanden bij kijkers over ontstaan). Voor de rest natuurlijk een super mooi product!

   2. David Lemereis

    Ja ik zeg ook in de video dat het alleen met externe bronnen werkt. Maar ik gebruik zowel mijn LG WebOS en ook Netflix op mijn ziggo kastje. Dus je kunt ze echt wel naast elkaar gebruiken

  93. Patrick Savelberg

   Voor een kleine 100 euro bouw je dit zelf met een raspberrypi, een 5V ws2812B led strip en 20A 5V voeding van ALiExpress en de open source software Hyperion. Dan heb je ook nog eens 60 LED's per meter en ook de onderkant van de tv verlicht.

   1. Patrick Savelberg

    @Dokter Roetker ben er eens serieus ingedoken, maar om dit als kant en klaar product neer te zetten ga je al gauw over de 200 euro heen. Materiaalkosten zijn al 100 euro, voor een kant-en-klaar product tel er nog maar eens 50 euro bij voor fatsoenlijke casing, arbeid om het geheel te assembleren, verzenden, marketing, fiscus, after-sales en support, gezeik als zo'n ding in de fik vliegt. Bij nader inzien gun ik het Philips wel :D

   2. Dokter Roetker

    @Patrick Savelberg inclusief led strip, denk max €200

   3. Patrick Savelberg

    @Dokter Roetker wat zou je bereid zijn ervoor te betalen?

   4. Dokter Roetker

    Als iemand dit nou als een kant en klaar product op de markt brengt dan ben ik om :)

  94. Peter Brouwer

   Geweldige video weer David. Ben ook een groot fan van Ambilight zeker met mijn Philips 55PUS8601 tv die heeft 4 zijdig Ambilight. Die lightstrip is wel erg duur.

  95. G-J Staal

   Leuke video en wat ontzettend jammer dat je zo veel geld kwijt bent als je in mijn geval die kastjes niet hebt. Dan had ik die 180 euro wel overwogen

  96. Jeroen Nijssen

   Het werkt hier als een trein! In combi met een LG C8! Het scheelt natuurlijk wel als je hele huis al ambilight is! Daarnaast is de syncbox ook een relatief goedkope hdmi switch die dolby vision ondersteund

   1. Tomaten plukker

    @Ian van Ede 2.0 dus alweer achterhaald

   2. Ian van Ede

    Welke HDMI versie zit er op dan?

  97. Rick Fleuren

   Ambilight is de reden waarom ik alleen naar Philips tvs kijk als ik een nieuwe koop

   1. Daan Othoff

    Dan kun je dus vanaf nu kijken naar TV's met betere beeldkwaliteit ;)

  98. Edwin Zandhuis

   Zeker, zoals altijd, een leuke informatieve video. Ik snap alleen dat hele ambilight niet. Hij zegt dat het rustig voor je ogen is, maar ik vind juist het tegenovergestelde. Ik heb een 65” ambilight tv, maar heb de verlichting uitgezet omdat ik gek wordt van die discotheek op de achtergrond. De tv zelf is top.

   1. David Lemereis

    Misschien staat hij te vol. Ik heb hem met deze strip ook zachter gezet

  99. Tips&tricks&challenge

   Bright: en dan heb je nog 1 ding nodig A few moments later: en nog 1 ding. Te duur je koopt voor dat bedrag bijna een complete tv.

   1. Nachtburgemeester van Breda

    Dat is ook precies de conclusie aan het eind van het filmpje.

   2. Thomas Verschoof

    Dat klopt helemaal

  100. PP van dorst

   Let op mensen je bent over de 400 euro kwijt! Let strip voor 65inch 230euro En ook nog die HDMI box ook nog nodig van 215 euro Totaal 430+ euro koop dan gewoon gelijk een ambilight tv!